Коне от България и Румъния участваха в турнира в памет на Панайот и Константин Карамилеви в Шабла

Третият турнир по конни надбягвания в памет на Панайот и Константин Карамилеви – баща и син се проведе в Шабла. В него взеха участие между 35 и 40 коня от България и Румъния

Коне от България и Румъния участваха в турнира в памет на Панайот и Константин Карамилеви в Шабла

Жители и гости наблюдаваха гонките. Сред тях и внуците на Панайот Карамилев - Преслав и Боян,роднини и приятели.



Съдийството бе поверено на Георги Жеков от Банкя, определян като коментатор №1 на конни надбягвания, който лично е познавал баща и син Карамилеви, бил е на състезания с тях.

По време на турнира се проведоха 6 гари.

В 1-ва гара – 1300 м. за приз „Шабла“ при 2 годишните коне първа стана „Австралия Джул“ с жокей Минчо Иванов. Купите и призовите ленти връчи кметът на общината Мариян Жечев.

При 2-ра гара – 1300 м. за 3 и повече годишни коне – жребци и кобили, с приз „Демон“ се окичи „Онохо“ воден от Радостин Иванов. В надпреварата участваха 8 коня.

В 3-та гара – 1700 м. за приз „Джамайка“ най-бърз беше Валентин Атанасов с кон „Кастрат Харзвел“.  Участваха 7 коня.

В 4-та гара – 2100 м. 3 и повече годишни коне – жребци и кобили за приз „Константин Карамилев“ участваха 5 коня. С титла №1 се окичи „Ори“ със жокей Ариф Маринов.

В най-оспорваната надпревара - 5-та гара – 2400 м. се състезаваха 5 коня. С приз „Панайот Карамилев“ се окичи „Оуен“ и жокей Радостин Иванов.

Конят получи попона – наметка с надпис „Приз Панайот Карамилев 2400 м.“. Собственикът на коня си тръгна с агне, осигурено от семейство Карамилеви.

За първи път в турнира е включена и 6-та гара – 1800 м. за расисти коне, Приз „Кария“-надбягване с двуколки (ресаци). От 5-те двуколки най-бърза беше тази на Тошко Желязков от Дончево и кон „Дявол джет“.