Скандал между полицаи и група хора завърши с три ареста

Случката се е разиграла на 21 август, около 19.30 часа, в село Ловчанци

Скандал между полицаи и група хора завърши с три ареста

На 21 август, около 19:30 часа в с. Ловчанци, полицейски автопатрул на Второ районно управление се опитва да извърши спонтанна проверка на автомобил „Форд“, управляван от 49-годишен мъж. В хода на проверката водачът на превозното средство отказва да предаде документите си и чрез използване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и неизпълнение на полицейски разпореждания, осуетява извършваната проверка. 49-годишният мъж оказва съпротива на полицейските органи, като е подпомогнат в своите действия от насъбралата се тълпа в близост до извършваната проверка. След неколкократно отправени разпореждания към водача и насъбралите се граждани, единият от полицейските служители изважда служебно помощно средство „Тейзър“ (електрошок) и след няколко предупреждения и продължаваща съпротива възпроизвежда два заряда. След използването на помощното средство агресивният мъж е задържан от полицейските служители. В този момент от автомобила излиза съпругата на задържания и чрез използване на дървена пръчка нанася серия от удари по полицейските служители. Същата е обезвредена, поставени са й белезници и също е задържана от полицейските служители. Малко по-късно полицейските органи успяват да задържат за срок от 24 часа и 24-годишен мъж от същото село, роднина на задържаните лица, който по време на разигралата се ситуация, умишлено извършва действия, грубо нарушаващи обществения ред, не спазва общоприетите норми на поведение в обществото и се отнася към тях с пренебрежение. През цялото време на инцидента мъжът заснема видео, в което се съдържат доказателства за непристойното поведение н участниците. Двамата полицейски служители са прегледани в ЦСМП Добрич и са с леки телесни повреди.
Говорителят на Районната прокуратура в Добрич прокурор д-р Даниел Илиев информира, че днес предстои да бъдат повдигнати обвинения на задържаните. На жената, удряла полицаи, то ще бъде за причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган по хулигански подбуди. На мъжа, заснел видеото, обвинението ще бъде за хулиганство с особена дързост и цинизъм. На шофьора на автомобила няма да бъдат повдигнати обвинения, тъй като няма доказателства за извършено от него престъпление.  
От ОД МВР Добрич са категорични, че няма да толерират хулигански действия и такива, с които противозаконно да се пречи на полицейските органи да изпълняват функциите си по ЗМВР.