Село Езерец ще посрещне участници в палатков еколагер, ще опознават пчелите

Приключения в пчеларската ферма „Градината на пчелите“ очакват лагерниците от 29 август до 1 септември

Село Езерец ще посрещне участници в палатков еколагер, ще опознават пчелите
Фейсбук, Обществен център за околна среда и устойчиво развитие – Ecovarna

Шабленското село Езерец ще приюти участниците в еколагер, организиран от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие – Ecovarna. Палатковият еколагер ще се проведе от 29 август до 1 септември съвместно с пчеларската ферма „Градината на пчелите“ на Красимир Костов.



Приключения в „Градината на пчелите“  очакват подрастващите, които ще имат възможност да надникнат в истински кошер и да се запознаят с работата на пчеларя, с опрашителите и ролята им за биоразнообразието. Обучението включва нов за България образователен модул, наречен „Опознай пчелите, опазвай природата!“. Той включва педагогическа кутия във формата на кошер, пълна с образователни игри за опрашителите, както и уголемен 3D макет на пчела за запознаване с морфологията й.

Модулът е създаден по френска образователна методология и е адаптиран на български от специалиста по екологично образование и местен пчелар Елен Сабатини. Разработването и промотирането му у нас стана възможно по проект „Опознай пчелите, опазвай бъдещето си!“, който се осъществява с финансовата подкрепа на „Виваком Регионален грант“, информират от Обществения център за околна среда и устойчиво развитие – Ecovarna.