Двадесет възрастни хора и лица с увреждания ще бъдат включени в иновативен проект на читалището в с. Крушари

От 1-ви септември Народно читалище „Йордан Драгнев - 1894“ – с. Крушари започва изпълнението на проект „Арт клуб „Петият сезон“

Двадесет възрастни хора и лица с увреждания ще бъдат включени в иновативен проект на читалището в с. Крушари

Ежеседмично за възрастните хора, както и за лицата с увреждания, от селото ще бъдат организирани творчески ателиета, в които те ще могат да рисуват, да изработват сувенири, пана с природни материали и други дейности, свързани с ръчно творчество. Продължителността на проекта е 4 месеца, като приключването му през м. декември ще бъде отбелязано с коледна изложба.



„Идеята, която задвижи проекта, е свързана преди всичко с осигуряване на ново публично пространство, в което нашите родители да се чувстват привлечени и включени в културния и социален живот на общността. “ – сподели Диана Иванова, председател на настоятелството. „Тази година нашето читалище навършва 130 години от създаването си, което освен повод за гордост е и осъзната отговорност да пазим паметта на предците си жива, ние държим нашите дейности да са достъпни до много по-широк кръг активно включени хора“, продължи Д. Иванова.

Библиотеката на читалището е с много богат книжен фонд. На разположение за деца и възрастни са достъпни както класически произведения от българската и световната литература, така и най-нови заглавия художествена литература, ученическа библиотека, специализирана литература. Към читалището функционира и компютърен кабинет с безплатен интернет достъп.

В различни читалищни форми се изявяват жителите на селото - Група за стари градски песни, Група за автентичен фолклор и Танцов клуб „Добруджански пламък“.

За пръв път към палитрата от своите дейности, читалището ще добави и Арт клуб за възрастни. За включването си в проекта желаещите вече подават заявление за участие.