Повдигнати са обвинения срещу двама от задържаните при конфликта в с. Ловчанци

Районната прокуратура в Добрич води досъдебни производства срещу задържаните

Повдигнати са обвинения срещу двама от задържаните при конфликта в с. Ловчанци

При възникналия конфликт от 21 август тази година в с. Ловчанци, община Добричка, бяха задържани трима души от полицията. Мъж, управлявал проверявания автомобил и отказал да предостави документите си, жената в автомобила, която е нападнала двамата полицаи с дървена пръчка и млад мъж, който е направил запис на инцидента и който отправя множество обиди към полицаите.



Материалите са били докладвани незабавно на прокуратурата и са образувани досъдебни производства, посочи говорителят на Районната прокуратура в Добрич прокурор д-р Даниел Илиев. На жената е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган по хулигански подбуди. Вчера съдът й е определил мярка за неотклонение „подписка“. Ако бъде призната за виновна, законът предвижда лишаване от свобода от 1 и 5 години. 

На мъжа, осъществил видео заснемането, е повдигнато обвинение за хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм. Той е пуснат от ареста с гаранция от 300 лв. Ако бъде признат за виновен, неговото наказание също предвижда лишаване от свобода за срок до 5 години.

Води се проверка за изясняване поведението на водача на автомобила и дали и той не е извършил престъпление, изразяващо се в неизпълнение на полицейско разпореждане и пречене на полицейски орган да изпълни своите задължения, допълни прокурор Илиев.