Детелина Николова подписа споразумението за старта на проекта за водния цикъл

На официална церемония в гранитната зала на Министерския съвет днес кметът на Добрич Детелина Николова и Министърът на околната среда и водите Нона Караджова подписаха споразумение за реализацията на "Интегриран проект за подобряване на водния сектор в гр. Добрич - фаза I".

Детелина Николова подписа споразумението за старта на проекта за водния цикъл
Споразумението ще даде възможност на Община Добрич да стартира изпълнението на проекта преди неговото одобрение от Брюксел, така че строителството да приключи до края на 2014 г.
 
Най–мащабният проект на Община Добрич е на стойност 115 милиона лева и се финансира по Оперативна Програма „Регионално развитие”. В него е включенa реконструкция на общо 86 километра водопроводна мрежа, рехабилитация на главни канализационни колектори и на пречиствателната станция за отпадъчни води в село Врачанци.
 
Същинското строителство ще се извърши през периода 2012 – 2014 година. С този важен проект ще се редуцират загубите на вода от около 78% до около 36%, ще се подобрят екологичните условия и ще се отговори на директивите на европейския съюз във връзка с опазване на околната среда относно качеството на водите. Очакваните резултати са и създаване на условия за потребление на вода с по – високо качество.