В Добрич се открива 32-то изложение „Селското стопанство и всичко за него“

Форумът на „Добрички панаир“ АД ще продължи до 31 август в Спортен комплекс „Простор“

В Добрич се открива 32-то изложение „Селското стопанство и всичко за него“

32-то издание на изложението „Селското стопанство и всичко за него“ се открива от 10.00 часа в Спортен комплекс “ Простор“ в Добрич. Организатор на проявата е „Добрички панаир“ АД.



До 31 август в рамките на изложението фирми от страната и чужбина ще представят семена, торове и земеделска техника. Новост тази година е присъствието на занаятчии и земеделски производители.

Посетителите ще имат възможност да разгледат изложба на местните занаятчии Марияна Михайлова – везбар и Георги Ангелов - цървулджия заедно с внучката им  - 5 - годишната Радост. 

Работилници за деца и родители ще предложат на посетителите да се включат в изработването на свещи от восъчни основи, мини цървулки, модулни оригами. Ще бъдат отворени и ателиета за везба и рисуване върху текстил, дърво и кратунки. Те ще работят всеки ден в рамките на изложението от 10.00 до 18.00 часа.

Народно читалище „Пробуда“ – кв.“Рилци“ ще поздрави изложителите и посетителите на 28.08.2024г от 10.00 часа със специална празнична програма. В нея ще се включат Детски танцов състав - мини “Българилци“ с хореограф Камелия Стойкова, Певческа група към читалището с музикален съпровод от Станислав Стоянов - акордеон и Денислав Василев - тъпан, Детски танцов състав „Българилци“ с худ.ръководител Камелия Стойкова, Трио  „Съни, Дени и Гого“.

В съпътстващата програма на изложението ще се състои дискусия на тема „Развитие на селското стопанство, съобразено с опазване на природната среда“ от 11.30 часа на 28.08.2024г. с организатор Европа Директно –Добрич. За участие във форума са поканени научни работници ,земеделци, агрономи, агробизнесмени и заинтересовани граждани.

Работното време за посетители е всеки ден от 28 август до 30 август от 10.00 -до 18.00 часа, на 31 август - от 9.00 до 15.00 часа.