Над 1500 литра етилов алкохол откриха митнически служители при проверки по Черноморието

Митнически служители откриха общо 1555.7 литра етилов алкохол и 500 пълнители за електронни цигари без акцизен бандерол и с обозначения за съдържание на канабис, след контролни покупки като „тайни клиенти“

Над 1500 литра етилов алкохол откриха митнически служители при проверки по Черноморието
Агнеция "Митници"

Служители на митническа мобилна група са извършили  7 проверки в частни имоти и в хотел на територията на селища и курортни комплекси в областите Варна и Добрич.



В хода на контролните действия митническите служители откриват в селскостопански постройки на територията на имотите общо 1555.7 литра наливен етилов алкохол в бидони, с характеристики на ракия с различни алкохолни градуси – до 70 градуса, без документи за произход и бутилиран алкохол без акцизни бандероли.


Проверките са осъществени след контролни покупки на количества от 5 или 10 литра „домашна ракия“ от митнически служители като „тайни клиенти“, на база предварителен анализ и обосновани предположения, че собствениците на имотите извършват неправомерно съхранение и търговия с акцизната стока.
При една от проверките са открити и задържани 500 пълнители за електронни цигари без български акцизен бандерол - всеки по 1ml с фигуративен знак върху опаковките на листо от марихуана и с надпис за съдържание на канабис. Случаят е предаден на ОД на МВР Варна.

Етиловият алкохол е иззет и ще бъдат взети проби от него за лабораторен анализ. Образувани са досъдебни производства по описа на ТД Митница Варна, които се провеждат от разследващ митнически инспектор, под надзора на Районна прокуратура – Добрич и Районна прокуратура – Варна. Действията по различните разследвания продължават.

Снимки: Агенция "Митници"