Велопоходът „Дунав Ултра“ премина през Генерал Тошево

Добруджанският град ще е спирка на колоездачите и в следващите няколко дни

Велопоходът „Дунав Ултра“ премина през Генерал Тошево
Община Генерал Тошево

Вчера през град Генерал Тошево преминаха колоездачите, участващи в 48-часово предизвикателство на „Дунав Ултра“. Традиционният велопоход започна от град Видин в събота и само ден по-късно, спортистите вече бяха на другия край на България.



Масовото изминаване на маршрута „Дунав Ултра“ не е състезание и в него няма награден фонд. Въпреки това има участници, които се опитват да изминат 740-километровото разстояние за рекордно време. Всички останали са просто любители, които участват в предизвикателството от любов към колоезденето или заради опознаването на нови места и природни забележителности.

И през тази година град Генерал Тошево е един от контролните пунктове, през които всички участници в маршрута задължително трябва да преминат. Най-бързите колоездачи бяха посрещнати на площад „Бялата лястовица“ с питка, шарена сол и мед от деца от Общински младежки съвет. Група ентусиазирани момчета с велосипеди пък покараха с някои от участниците до края на града в посока село Люляково.

През следващите няколко дни през Генерал Тошево ще преминават всички останали колоездачи. Те ще могат да си направят снимки, да разгледат града и да пренощуват на територията му.