Денят на Съединението е празник и за четири села в Община Добричка

На 6 септември четири населени места в Община Добричка отбелязват своите празници

Денят на Съединението е празник и за четири  села в Община Добричка

По стара традиция, ден по-рано, на  5 септември,  гости ще  посрещат жителите на Овчарово. Празничната програма ще започне в 19.00 часа пред паметника на Димитър Дончев - Доктора. За жителите и гостите на Овчарово ще се погрижат музикантите от оркестър „Чар“ от Генерал Тошево. Вечерта ще завърши с тържествена заря.



Навръх  6 септември ще празнуват селата Батово, Божурово и Златия. 

Тържествата в Батово започват в 11.00 часа на площада в селото. Участие в тях  ще вземат деца от ДГ „Зорница“, фолклорни самодейни състави от читалището в с.Гурково, община Балчик и гайдари от град Игнатиево, община Аксаково. Специални гости ще са „ Retro Boys Band“ от Балчик. Темата на празника тази година е „Българската шевица“, поясни кметът на Батово Мариана Димитрова. Всички материали, свързани с празничните събития ще носят този елемент.

Празненствата в Божурово ще започнат в 17.00 часа на площада пред читалището. В програмата ще се включат женските певчески  групи  от Божурово и Дяково, община Крушари, както и Арт-център „Палитра“ от Добрич с детския състав за модерни танци.

За отбелязване на празника в с. Златия са поканени фолклорна певческа група и танцов състав при НЧ „Ст.Караджа“ с.Смолница, певческа и танцова група при читалището в Златия, детска танцова школа „Жетвари“ и  изпълнителите Георги Петров и Яна Галинова. Празничната програма в селото ще започне от 19.00 часа.

Кметът на Община Добричка Соня Георгиева ще сподели празничните вълнения на жителите на празнуващите села и ще поднесе своите пожелания за здраве и благополучие към присъстващите.