С военен ритуал почетоха паметта на загиналите в Добричката епопея край с. Козлозуйци

С панихида и концерт отбелязаха в Добрич двете годишнини-108 години от Добричката епопея и 84 години от подписването на Крайовския договор, по силата на който Южна Добруджа се връща в пределите на България

С военен ритуал почетоха паметта на загиналите в Добричката епопея край с. Козлозуйци

По случай 108-та годишнина от Добричката епопея, представителна част от Военноморските сили участва във военен ритуал на Мемориала в памет на загиналите от VI пехотна Бдинска дивизия за освобождението на Добруджа, издигнат край с. Козлодуйци. Строят на почетния караул беше приет от капитан I ранг Борислав Великов, командир на военноморска база Варна.



Кметът на община Добричка Соня Георгиева каза в словото си, че Добричката епопея не трябва да бъде забравена.

Свещеници от Българската православна църква отслужиха заупокойна молитва. Рецитал по повод събитията бяха подготвили и ученици от СУ „Димитър Талев“ в Добрич. 

На тържественото събитие присъстваха представители на държавната и местна власт, на неправителствени организации и съюзи, жители и гости на селото.

В Добрич отбелязването на годишнините започна във Военното гробище с панихида и поднасяне на цветя. Представители на институциите, политическите партии и граждани поднесоха цветя и на паметника на ген. Иван Колев.