Преглед на печата

Заглавията в някои съботни издания на българската преса тази сутрин

Преглед на печата
„Сега"
„Финансовите резерви на държавата паднаха под критичния минимум"
Кабинетът започна да харчи и Сребърния фонд, който по закон е неприкосновен
Още миналата година финансовият министър Симеон Дянков даде знак, че държавата ще се нуждае сериозно от резерва, като предложи минималният резерв към декември 2012 г. да бъде намален от 4,5 на 3 млрд. лв.
„188 язовира се управляват от младеж без диплома"
След дълго мълчание бившият министър на извънредните ситуации Емел Етем се изкара едва ли не жертва на ГЕРБ

„Труд"
„Марин помилвал 232-ма убийци"
232-ма са помилваните убийци през двата мандата на Георги Първанов и Ангел Марин в периода 2002-2011 г., показва справка от президентството, с която "Труд" разполага. Общо помилваните за десетте години са 529. Помилването не винаги означава свобода. В повечето случаи се опрощава някаква част от наказанието.
„Искат отмяна на споразумения с шофьори убийци"
"Сътрудничеството ни не е добро, а изключително", заяви Уилям Браунфийлд на срещата си с Цветан Цветанов.

 

„Дума"
„Господарят на калинките"
Твърди се, че поне 80 процента от всички обществени процеси са просто една случайност. Тоест стават по каприз на вселената, а не по целенасочен мрачен или светъл план.
„Шефът на „Напоителни системи" бил като Бил Гейтс"
Теолог ръководи клон на дружеството, само един от регионалните началници има подходящо професионално образование. Земеделският министър Мирослав Найденов сравни вчера своето протеже Георги Харизанов, шеф на борда на директорите на "Напоителни системи", с Бил Гейтс.

„Капитал"
„Поуките от ACTA"
Замразяването на българското участие в търговското споразумение срещу фалшифицирането
Замразяването на българското участие в международния договор ACTA безспорно е важна победа за българското гражданско общество.
„Екобрандинг"
Зеленото трябва да получи различни нюанси. Някога, когато демокрацията беше нова, а преходът тепърва започваше, всеки който се обявеше за демократ, беше считан за модерен и смислен човек.

„24 часа"
„Борисов бере страх в хеликоптер между стълбове и кули"
Бойко плаши министри, че ще ги прати на реката в Кричим, да си решат проблемите
Премиерът Бойко Борисов е брал голям страх, докато е летял с хеликоптер "Кугар" по пътя към бедстващото с. Бисер на 6 февруари.
„Чакаме експертна помощ от ЕС по знаковите дела"
Експертна помощ за анализ на знаковите дела поиска правосъдният министър Диана Ковачева от посланиците на страните, членки на ЕС, у нас.

„Телеграф"
„Всички се обединиха в нов медиен съюз"
Собствениците и издателите на всички видове медии в страната се обединиха в нов Български медиен съюз. Учредителното събрание се проведе вчера в хотел „Радисън", където в ранния следобед се създаде първата по рода си толкова мащабна организация.
„Остъклените преди 2001 г. балкони минават метър"
Държавата няма да прави масови проверки на остъклените балкони, обеща регионалният министър Лиляна Павлова вчера в парламента.
Тя добави, че става въпрос за стотици хиляди домакинства, „затова няма причина да ги тормозим или да създаваме стрес".

„Стандарт"
„Ченгета влизат в хотелите"
Туристическа полиция да глобява всички, които работят без лиценз или не спазват правилата на бизнеса. Идеята се роди, след като стана ясно, че близо половината от фирмите в бранша работят на тъмно.
„Министрите по график до язовирите"
Премиерът Бойко Борисов разпореди министрите отново да посетят пострадалите от наводнението селища. Другата седмица за Бисер, Иваново, Свиленград ще заминат последователно шефовете на труда и социалната политика, на земеделието, на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие.