Зов за помощ: Пожарникар, помогнал на мнозина, се нуждае от помощ

42-годишният старши пожарникар Александър Шестаков се нуждае от 33 000 евро за лечение на злокачествен тумор на тимуса. Сума, която е непосилна за семейството му

Зов за помощ: Пожарникар, помогнал на мнозина, се нуждае от помощ

Александър Шестаков е на 42 години и по професия е пожарникар. Има две момчета, на 11 и 12 години и семейството е това, което го кара да не се отказва и да търси лечение от онкологичното заболяване. За да види децата си как растат.



Всичко започва през май 2023 година, когато е опериран за скъсан менискус. След операцията започват болки в ставите, появява се кашлица. Следват изследвания хоспитализации в  Добрич и Варна и след близо година е поставена диагнозата  карцином на тимуса.

Следва  химиотерапия, но състоянието се влошава. През август тази година е направен скенер след четирите курса на химиотерапия и се вижда, че туморното образование е прогресивно нарастнало, въпреки проведеното лечение.

През септември  лекарите от болницата във Варна насрочват нова химиотерапия, с ново лекарство. „Ако и това лекарство не подейства ни казаха, че в България няма друго изпитано лекарство за този вид тумор”, разказва Александър.

Тогава търсят алтернатива-лечение в клиника в Турция. След редица изследвания е назначено ново лечение- 6 цикъла химиотерапия и имунотерапия. Лечението обаче струва 33 000 евро, средства, които семейството няма. На 18 септември Алексадър пътува за Турция за втора вливка, която обаче трябва да бъде платена предварително.

Затова семейството на Шестаков се обръща към всеки, който може да помогне за събиране на необходимата сума.

След публикуване на поста във Фейсбук, мнозина са готови да подадат ръка на семейството. От ОУ „Хан Аспарух” приканват родителите, вместо цвете, в първия учебен ден да направят дарение за семейството. В различни търговски обекти са сложени дарителски кутии. Можете да дарите и по един от следните начини:

BG17UBBS80021015286730 

BIC КОД: UBBSBGSF

Титуляр: Александър Колев Шестаков

revolut.me/aleksandarshestakov

https://www.paypal.me/aleksandarshestakov