Ученици от Добрич и региона отново ще се обучават безплатно с „Училищна Телерик Академия“

До 5 октомври ученици от 5 – 7 клас и 8 - 11 клас могат да кандидатстват за безплатно обучение в програмите „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“

Ученици от Добрич и региона отново ще се обучават безплатно  с „Училищна Телерик Академия“

Учениците от Добрич и близките населени места и тази година могат да се обучават безплатно на умения по програмиране с „Училищна Телерик Академия“ - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици в България, съобщиха от организацията.



Школите в Добрич са две – „Разработка на игри“ за ученици от 5 до 7 клас и „Уеб програмиране“ за ученици от 8 до 11 клас. Обученията са подходящи за всички желаещи, дори да нямат предварителни познания и опит в областта на технологиите, уточняват от Академията. Ученици от 12 клас също могат да се обучават в специална школа по „Уеб програмиране“, която ще се провежда онлайн и събира ученици от цялата страна.

Приемът за безплатните школите през учебната 2024/2025 година е отворен до 5 октомври на сайта на „Училищна Телерик Академия“. Всички желаещи трябва да попълнят формуляр за кандидатстване на сайта на организацията и да решат приемен тест до 5 октомври.

Обученията се провеждат в рамките на учебната година и са с продължителност 72 часа. Школите в Добрич се реализират в сътрудничество с Бизнес център „Рила“. Преподаватели в школите са учители и доказани професионалисти, които вярват, че обученията дават възможност на учениците да развият ценни умения и нови полезни знания в сферата на технологиите.

Повече информация за програмите - на сайта на „Училищна Телерик Академия“.