„Албена“ отново ще е домакин на Годишната среща на българските местни власти

Събитието е част от проявите по повод отбелязването на Деня на българската община – 12 октомври

„Албена“ отново ще е домакин на Годишната среща на българските местни власти

Националното сдружение на общините в Република България ще проведе своя най-голям форум – Годишната среща на българските местни власти – в периода 13 – 15 октомври 2024 г. в к.к. „Албена“, съобщиха от Сдружението.



По традиция събитието е част от проявите, с които се отбелязва Деня на българската община – 12 октомври. 

На тридневния форум се очакват над 800 кметове, общински съветници, представители на Европейския парламент и Европейската комисия, Комитета на регионите на ЕС, централната власт и дипломатическия корпус. 

Сред поканените официални гости на събитието са Президентът на Република България Румен Радев, Министър-председателят Димитър Главчев, министри и ръководни представители на национални институции.

В програмата са предвидени панелни дискусии, пленарни сесии и работни срещи по всички важни задачи на общините за мандат 2023 – 2027, свързани с подобряването на качеството на живота на гражданите.

По време на откриващата пленарна сесия ще се обсъжда мястото на българските общини в общоевропейските предизвикателства и постигането на бъдещите приоритети на Съюза. Тя ще се състои на 13 октомври 2024 г. от 16,00 часа в зала "Перуника" на к.к. "Албена".

По време на Годишната среща на българските местни власти ще бъдат връчени и Годишните награди на НСОРБ за 2024 г.