Кметът на Община Добричка Соня Георгиева ще открие учебната година в училището в с.Божурово

110 първокласници ще прекрачат за първи път училищния праг тази година на 16 септември в 9.00 часа в училищата на Община Добричка

Кметът на Община Добричка Соня Георгиева ще открие учебната година в училището в  с.Божурово

Всички първолаци ще получат подаръци от кмета на общината Соня Георгиева – комплект помагала и книжки. Самата тя ще открие учебната година в ОУ „Васил Левски“ с. Божурово. Във всички останали 12 училища ще присъстват представители на общинска администрация.



Навсякъде са създадени условия за целодневна организация на учебно-възпитателния процес, а заявените учебници и учебни помагала са доставени своевременно.

Налице е обезпеченост с необходимия педагогически и непедагогически персонал и е осигурен безплатен транспорт на  всички пътуващи ученици и деца.

Учебните заведения са с  почистени и освежени класни стаи, санитарни и  сервизни помещения, училищни дворове и  прилежащи площи.

Извършена е проверка на изправността на съоръжения, уреди и  катерушки, както и на площадките за игра и спорт.

Общо учениците и децата, които ще се обучават през новата учебна година в 13-те училища (10 основни, 2 обединени и едно средно) и 30-те детски градини са съответно 820 ученици и 591 деца.

9 училища на територията на Община Добричка са с одобрени проекти за създаване на СТЕМ  среда по Националния план за възстановяване и устойчивост.Това са училищата в селата  Карапелит, Стожер, Батово, Ловчанци, Хитово, Житница, Стефаново, Смолница, Победа, Божурово.

В 17 детски градини е подменено обзавеждането с нови легла, детски гардеробчета, дидактични шкафове, масички за хранене.

Началото на учебната година ще започне за 32 деца в новата сграда на ДГ „Първи юни“ с.Бранище, която ще бъде открита на 16 септември в 12.00 часа.