Приключи проектът „С грижа за децата“ на Общностния център в Добрич

В периода на изпълнение на проекта – от 1 октомври 2023г. до 30 септември 2024г., са били подпомогнати 262 деца и семейства в риск

Приключи проектът „С грижа за децата“ на Общностния център в Добрич

В Общностния център за деца и семейства в Добрич работят психолог, специален педагог, логопед, кинезитерапевт, социални работници и медиатори. Те осигуряват подкрепа на деца от всякакъв вид, които са разпределени в пет дейности.



Първата е „Ранна интервенция“, насочена към деца с увреждания. В нея участие са взели 38 деца. Втората дейност е „Ранно детско развитие – формиране на родителски умения“, в която подпомогнати са били 91 семейства с групови и индивидуални консултации. В услугата „Семейно консултиране и подкрепа“ са постъпили 135 деца и техните родители. Изключително полезна е дейността „Патронажна грижа“, чрез която през годината е била предоставена професионална помощ на педиатър, акушерка и медицинска сестра на деца от 0 до 3 годишна възраст.


В услугата „Подобряване достъпа до здравеопазване и промоция на здравето“ здравни детски консултации и превенция на заболяванията са получили 226 деца. 
Освен с индивидуалните и групови занимания през периода на изпълнението на проекта „С грижа за децата“ Общностния център е подготвил и редица празници и изнесени занимания. 


Добринка Градинарова, ръководител на Общностния център за деца и семейства, увери, че независимо от изтичането на проекта, центърът ще продължи своята работа и ще предлага грижа и обич за децата.