Община Добрич представи Плана за устойчива градска мобилност

Планът е стратегически документ, чиято цел е да отговори на нуждите за мобилност и да подобри качеството на живот на гражданите

Община Добрич представи Плана за устойчива градска мобилност

Зам. - кметът „Стратегическо развитие и икономика“ Павел Павлов представи днес Плана за устойчива градска мобилност, който бе публикуван на страницата на Община Добрич за обществено обсъждане.



В своята същност Планът за устойчива градска мобилност на Община град Добрич 2024 – 2030 г.  е  стратегически документ, който има за цел да отговори на нуждите за мобилност на жителите и бизнеса в градските и прилежащите им области, с цел подобряване на качеството на живот, информираха от общината.

Планът се основава на съществуващите практики за планиране с акцент върху принципите на устойчивост. Той предоставя цялостна рамка за интегриране на различни видове транспорт, насърчаване на активен транспорт, намаляване на въздействието върху околната среда и подобряване на цялостната ефективност и достъпност на транспортната система.

Визията на Плана за устойчива градска мобилност на град Добрич представлява дългосрочна перспектива за развитието на мобилността в рамките на града и е формулирана въз основа на анализ на текущата ситуация в града и включва отговор на стратегическите изисквания на европейските и национални политики за градската мобилност, подчертават от общината.