С повече ученици започна новата учебна година в Балчик

С 58 ученици и 10 първокласници повече спрямо миналата започва новата учебната година за шестте общински училища в община Балчик, съобщава радио Варна

С повече ученици започна новата учебна година в Балчик

Училищният звънец удари за 1288 възпитаници и 128 деца, които за първи път прекрачват прага на училището, информира радио Варна.



За първи път всички ученици - от 1. до 12. клас, получават безплатни учебници, отбеляза директорът на балчишката гимназия Станислав Николов, че учебните материали се раздават още в първия час на класа.

Училището, в което учат 430 деца, започва новата учебна година с подмяна на всички чинове и мебелировка в училищните стаи, нови отоплителна инсталация, покрив и отводнителна канализация. 80 процента от класните стаи са с климатизация. Подписан е договор за 360 хиляди лева за оборудване на четири СТЕМ кабинета по природни науки.

Учениците на СУ "Христо Смирненски" в село Оброчище влязоха днес в обновената сграда на учебното заведение. Освен топлоизолация, сградата получи нова фотоволтаична и отоплителна термопомпена инсталация.

източник: Радио Варна