В община Добрич няма да има заместник-кмет с ресор „Обществен ред и сигурност”

Предложението, направено от Кмета на общината подкрепиха 8 от съветниците, 4-ма бяха против, а 23-ма се въздържаха

В община Добрич няма да има заместник-кмет с ресор „Обществен ред и сигурност”

В докладната за изменение в структурата на общинската едминистрация е посочено, че заместник-кметът ще осъществява контрол по спазване на нормативните актове на ОС, на законите и подзаконовите нормативни актове в областта на осигуряване на обществения ред, изисквания към шума, опазване на общинската собственост, инфраструктурата и околната среда. И още-поставянето и премахването на преместваемите обекти, търговската дейност на територията на общината, опазването на зелената система. В докладната е посочено още, че на подчинение на зам-кмета ще се създаде  звено с 11 щатни бройки, като общата численост на администрацията не се променя и ще остане 160 щатни бройки.



Това беше питано и от страна на общинските съветници. Секретарят на общината Калина Георгиева обясни, че няма да бъдат разкривани допълнителни щатни бройки, а инспекторите, които и в момента извършват контрол по различните наредби на Общината – ще бъдат обединени в едно ново звено.

Председателят на бюджетната комисия Йордан Апостолов подчерта, че според него е необходимо да бъде изгладено ново звено в администрацията, но по сигурността, а за инвеститорски контрол. И предложи дебатите да бъдат прекратени.