Пенчо Керванов: С 20% повече дейности са извършени по ремонта на центъра от включените в линейния график

Ръководителят на проекта за ремонта на центъра отчете пред общинските съветници напредъка на строителните дейности на първия етап

Пенчо Керванов: С 20% повече дейности са извършени по ремонта на центъра от включените в линейния график

80% от центъра е фрезован от старта на ремонта до днес, отчете инж. Пенчо Керванов. Изцяло е подменена подземната инфраструктура, а паветата са положени на около 2.200 декара.  Освен авансовото плащане по договора, допълнителни средства не са фактурирани от изпълнителя, категоричен беше Керванов.



На въпрос кога ще бъде завършена първата част, инж. Керванов посочи, че крайният срок по договор е 11 септември 2025 година. И строителят и ние искаме това да се случи в по-кратки срокове, подчерта Керванов. И допълни, че към момента има изпълени с 20% повече дейности от заложените в линейния график. „Освен сроковете, за нас най-важно е качеството и там компромиси няма”, категоричен беше ръководителят на проекта.

В отговор на питане от страна на общинските съветници,  Керванов обясни, че след последния проливен дъжд, задържане на вода никъде не е имало във вече готовата част.

Дърветата, които трябва да бъдат засадени ще бъдат доставени до края на октомври и ще бъдат засадени независимо дали паветата са поставени или все още се работи, допълни още Керванов.