Мащабна специализирана полицейска операция се провежда в Добричка област

В рамките на операцията са претърсени три адреса в Добрич и са открити количества наркотици. Трима са задържани

Мащабна специализирана полицейска операция се провежда в Добричка област
ОД на МВР Добрич

На 17 септември, около 14:00 часа в град Добрич в условията на неотложност е извършена проверка на частен имот, находящ се по ул. „Арда“, обитаван от 34-годишен мъж. При последвалите оперитвно-издирвателни  и процесуално-следствени действия в жилището са установени и иззети по надлежният ред 20 броя полиетиленови пакетчета със суха тревна маса с общо тегло 20 грама, електронна везна и мелничка.



На 18 септември, около 08:15 часа в град Добрич, служители на сектор Криминална полиция извършват проверка на частен имот по бул. „Русия“, обитаван от 40-годишен мъж. При последвалите действия, в специално изграден тайник в имота са установени полиетиленови пликове със суха тревна маса, реагираща на канабис с тегло 19 грама.

На 18 септември в хода на СПО е извършена проверка на втори адрес по бул. “Русия“ в град Добрич, обитаван от 26-годишен мъж. При последвалите ОИМ и ПСД са установени и иззети полиетиленови пакетчета с бяло вещество с общо тегло 3 грама, реагиращо на кокаин, флакон с кафяво вещество с тегло 11 грама, реагиращо на хероин, сума пари в лева и евро.

Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа. Материалите са докладвани в прокуратурата и са образувани досъдебни производства.

Специализираната полицейска операция е по заповед на главния  секретар на МВР. В хода на операцията са ангажирани всички полицейски служители, изпратени са допълнителни екипи от жандармерията във Варна, както и Специализирани полицейски сили от град Варна.