„Добрич джаз фест“ на 20 и 21 септември

Джаз, фюжън, груув и соул ще звучат на сцената на Лапидариума на 20 септември, уърк шоп за децата е предвиден на 21 септември

„Добрич джаз фест“ на 20 и 21 септември

За трета поредна година в Добрич ще се проведе "Добрич Джаз Фест“. На сцената тази година ще излязат отново изявени музиканти и творци, познати в България и чужбина. Те ще представят авторски проекти, както и джаз стандарти. Сцена на изява ще е отново Лапидариумът, където от 19.00 часа на 20 септември ще звучи  джаз, фюжън, груув и соул. Пред публиката ще се изявят:
- Пианистът Мирослав Турийски. През годините е работил с едни от най-големите български джаз музиканти. Учавствал е на всички големи български джаз сцени. Концертирал е в повече от двайсет държави на четири континента. Преподавател е в Музикалната Академия – гр.Пловдив по джаз пиано и импровизации. Пише музика и аранжименти за различни муз.състави. 
- Преслав Пеев - саксофон. Завършил е Музикалната Академия в Пловдив, родом от Добрич. Работи с изявени музиканти в различни колаборации. Преподава саксофон. Има два авторски албума-""Sunday Jam" и "Flip flop". Част е от групата "Керана и Космонавтите".
-  Кирил Илчев – барабани. Добре познат е на слушателите на джаза. Участва в различни проекти с изявени музиканти.



Програмата на „Добрич джаз фест“ продължава и на 21 септември от 11.00 часа, когато на терасата на  р-т "Мечока Бен" ще се проведе уърк шоп "Срещи с джаза за децата" с водещ Преслав Пеев. Ще участват и деца от музикалните школи в града, които ще пеят джаз, соул и ще импровизират с помощта на саксофона.

И в двата дни входът за събитията е свободен.

„Добрич джаз фест“ се организира със съдействието на Община Добрич и Сдружение "Нова Арт Проджект".