„Златка - златното момиче“ от утре на сцената на ДКТ „Дора Габе“ в Добрич

Постановката е първата премиера на Кукления театър в Добрич през новия театрален сезон

„Златка - златното момиче“ от утре на сцената на ДКТ „Дора Габе“ в Добрич

„Златка - златното момиче“ е най-новата постановка, с която ДКТ „Дора Габе“ ще зарадва най-малките си зрители. Режисьор на постановката е Даниела Христова, музиката е на проф. Бураджиев, сценографията е на Христина Стоилова, а актьорите са Елена Георгиева, Иван Иванов и Мила Боянова. 



Това заглавие следва тенденцията, която имаме през последните години да поставяме класически заглавия“, посочи директорът на театъра Петър Петков. По думите му приказката е много специфична, но режисьорът се е справил перфектно и тази постановка има своето бъдеще на сцената на театъра. „Тримата актьори създават убедителни образи, много характерни, много ярки“, допълни Петков.

Реакциите на децата вече са проверени на предпремиерните представления, сподели режисьорът Даниела Христова. „Децата слушат и реагират много добре, особено на момента с изваждането от реката на Златното момиче. "Макар че това представление е по-дълго от нормалното – 45 минути, децата реагират изключително добре“, заяви Даниела Христова. Според нея, макар и трудна за поставяне, тази приказка е благодатна за сценични изяви при по-нестандартен подход. Старанието й е било да се придържа максимално към оригиналния текст, за да не се губи автентичността на българската народна приказка. 
Даниела Христова изрази удовлетвореността си от играта на тримата актьори, тъй като ролите им никак не са лесни. Мила Боянова почти през цялото време играе едновременно два образа, а Иван Иванов се превъплъщава в ролята на бабата. Изключително добре се е справила със задачата си и най-мласата актриса на ДКТ в Добрич Елена Георгиева. 

Премиерата на „Златка - златното момиче“ е утре вечер, 20 септември, от 18.00 часа.