Дилър ще лежи 8 месеца в затвора

Окръжният съд в Добрич одобри споразумение, по силата на което подсъдим за държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества се признава за виновен и приема да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 8 месеца при първоначален общ затворнически режим

Дилър ще лежи 8 месеца в затвора

Със споразумението, постигнато между прокуратурата, обвиняемия и неговия защитник, страните приемат за безспорно установено, че на 29 август 2023г., при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, издадено по реда на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, в село Козлодуйци, общ. Добричка, обвиняемият А. А. е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - кокаин, метамфетамин и марихуана, и разпространил в Добрич високорисково наркотично вещество -  0,47 грама кокаин, като го продал на друго лице. Общата стойност на всички наркотични вещества  е 1 377,72 лева.



От наложеното на подсъдимия наказание ще се приспадне времето, през което той е търпял мерки за неотклонение задържане под стража и домашен арест.

Делото в Окръжния съд бе образувано по обвинителен акт срещу подсъдимия. В хода на разпоредителното заседание стана ясно, че страните са постигнали споразумение. Съдебният състав прецени, че внесеното за разглеждане споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

Определението, с което Окръжният съд одобрява споразумението, е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.