Среща с творчеството на Андрейана Цонева ще се проведе в библиотеката в Добрич

На 3 октомври 2024 г. /четвъртък/, от 17.30 ч. в библиотеката ще се проведе Среща с творчеството на писателката Андрейана Цонева (Леля Ани)

Среща с творчеството на Андрейана Цонева ще се проведе в библиотеката в Добрич

Под мотото ТРИПТИХ НА РАДОСТТА. СЛОВО, БАГРИ, МУЗИКА, в навечерието на Световния ден на усмивката /4 октомври/, каварненката ще сподели с гостите за своите литературни и художествени търсения. Леля Ани ще представи и свои картини, а за празничната атмосфера на вечерта ще допринесе Иво Бонев с изпълнения на пиано.



Входът е  свободен.

Андрейана Цонева е родена през 1950 г. в Добрич. Омъжена в Каварна.По професия – химичен лаборант. Завършва „Предучилищна педагогика“ към ШУ „Константин Преславски“ Колеж Добрич, със следдипломна квалификация „Психология“ към ШУ, ДИПКО– Варна.

Вдъхновена от величието и красотата на природата започва да пише  стихове, песни, приказки за  деца. Автор на книгите за деца „Житко и Младенчо, Слънчево момиче, Небесно сияние“  – приказки – Леля Ани, илюстрации на Павлина Димитрова; „Сияйна звездичка“ и „Слънчева пътека“  - приказки, стихчета, песнички и илюстрации – Леля Ани.

Със свои стихотворенияучаства в сборници със съставител Мария Брайкова: Вдъхновение“, „Усмивката на Евридика“, „Слънчева рапсодия“ и „Слънчеви лъчи“.

За себе си Андрейана споделя - "Рисуването ми е хоби, а музиката ми беше мечта – да свиря, да пиша, да пея! И... мечтата ми се сбъдна.Благодаря на Вселената за всички Небесни ДАРОВЕ.