Четири години и половина затвор и 190 хил. кръвнина за убита при домашно насилие млада жена

Окръжният съд в Добрич призна за виновен подсъдим по обвинение за причинена по непредпазливост смърт вследствие на умишлено нанесена телесна повреда

Четири години и половина затвор и 190 хил. кръвнина за убита при домашно насилие млада жена

С осъдителна присъда приключи на първа инстанция дело срещу подсъдим по обвинение за причинена по непредпазливост смърт вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.



Състав на Окръжния съд в Добрич призна подсъдимия А. Г. за виновен в това, че на 6 август 2020 г., в Добрич, причинил по непредпазливост смъртта на млада жена от същия град, с която живеел на семейни начала, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда. На подсъдимия е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 4 години и 6 месеца, което да изтърпи при първоначален общ режим. Той е осъден да заплати на трима родственици на починалата суми в размер на 90 000 лв., 60 000 лв. и 40 000 лв., представляващи обезщетения за претърпени в резултат на деянието, предмет на обвинението, неимуществени вреди. Съдът отхвърли предявените от тях граждански искове за разликата до 100 000 лв., като неоснователни.

Деянието, за което подсъдимият е признат за виновен, се явява извършено в изпитателния срок на предходно негово условно осъждане на 6 месеца лишаване от свобода, поради което Окръжният съд постанови той да изтърпи отделно и това наказание при първоначален общ режим.

Присъдата на Окръжния съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок.

Делото бе разгледано при закрити врата, за да се предотврати разгласяване на факти от интимния живот на гражданите.

Съдът потвърди взетата спрямо подсъдимия мярка за неотклонение „задържане под стража“ до влизане на присъдата в сила. При изпълнение на наложеното наказание „лишаване от свобода“ ще бъде приспаднато времето, през което той е бил задържан.