Народният представител Ертен Анисова е сред участниците в Годишната среща на Глобална инициатива Клинтън в Ню Йорк

Ертен Анисова и Искра Михайлова от „Движение за права и свободи – ново начало“ са сред 2 000 -те участници в световния форум, организиран от Глобалната организация на бившия президент на САЩ Бил Клинтън

Народният представител Ертен Анисова е сред участниците в Годишната среща на Глобална инициатива Клинтън в Ню Йорк
Фейсбук, Ертен Анисова

Народните представители от „Движение за права и свободи – ново начало“ Ертен Анисова и Искра Михайлова са сред участниците в Годишната среща на Глобална инициатива Клинтън, която се провежда в Ню Йорк, САЩ. Глобалната организация на бившия президент на САЩ Бил Клинтън  обединява усилията на стотици политици, държавни мъже и жени, интелектуалци, хора на науката, общественици за по-добро бъдеще на планетата, на хората, на обществата и общностите и на културите.



Над 2000 участници от цял свят се включват във форума. Те ще дискутират и предлагат решения по най - значимите и наболели теми на съвременния свят като климатичните промени и новите технологии, достъп и право на вода, дезинформация и влияние върху свободни и демократични избори, бедност, неравенство в здравните услуги, военни конфликти и несигурност, инвестиции и финансиране, филантропия в 21 век.

„Годишната  среща освен трибуна за обсъждания и дискусии е и момент на съчетаване на позиции и предлагане на модели, които влияят на развитието на политики. Различните гледни точки са в основата на този процес. Впечатляваща е възможността да се чуят, обсъдят и доразвият идеите на Бил Клинтън, министри и секретари от правителството на С АЩ, кметове на големи градове в САЩ и изпълнителни директори на най- големите световни компании,  първата дама на САЩ Джил Байдън и принц Хари, Хилари Клинтън и губернатора на Илиноис и още много други“ – коментира българският депутат Ертен Анисова.