Нежля Амди-Ганева е водач на листата на „Алианс за права и свободи“ за Добрич

Днес временно изпълняващият длъжността председател на Областния съвет на ДПС Рушен Риза регистрира в Районната избирателна комисия кандидат-депутатската листа

Нежля Амди-Ганева е водач на листата на „Алианс за права и свободи“ за Добрич

Листата ни е млада, амбициозна, съставена е от инженери, бизнесмени, архитекти.  Така временно изпълняващият  длъжността председател на Областния съвет на ДПС Рушен Риза представи листата на „Алианс за права и свободи“ за Добричка област. И допълни, че водачът на листата арх. Нежля Амди-Ганева от 20 години е в редиците на партията. „Минала е по всички етапи в развитието на един млад политик, от младежката организация,  от общинското  ръководство, съветник в община Добрич, така че доста шлифован и опитен политик и експерт”, подчерта Риза. И допълни, че тези избори няма да са лесни, но идеята е „Нежля да стане един достоен представител на Добрич в българския парламент”.



Рушен Риза не скри, че на тези избори ще им е по-трудно, но по време на кампанията ще разясняват пред избирателите ситуацията.

„През 1984 година когато ме питаха как се казвам,  аз казвах Рушен. 85 като питаха, аз пак казвах Рушен, но те казваха „да, ама не”, по документи си Румен.  И в момента малко ситуацията стана така. Ние сме ДПС, но по документи в момента  сме АСП, това е по независещи от нас причини поради различни обвързаности в България за съжаление.”, посочи Рушен Риза пред медии. И допълни, че както почетният председател на ДПС Ахмед Доган е казал, ще се борят демокрацията и свободата да победят. 

Ще водим позитивна капания, от врата на врата, както сме я водили винаги. Нашият избирател е умен, интелигентен, вижда каква е ситуацията. Ние сме си ДПС, заедно, начело с Ахмед Доган, подчерта и водачът на листата Нежля Амди-Ганева.

В листата са още Мехмед Расим, Денис Бехат Нихат, Емре Абил, Севент Исмаилова, Абил Абил, Гизем Ахмед, Ипек Исмаилова и  Нурсевен Адил и Илхан Мюстеджеб.