Поредни шофьори са задържани след употреба на алкохол или наркотици през почивните дни

Всички нарушителите са известни на МВР

Поредни шофьори са задържани след употреба на алкохол или наркотици през почивните дни

На 20.09.2024 г.,  около 16.50 ч., в  гр. Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Бентли“, управляван от Ж.Ц.Д. от гр. Варна, известен на МВР. Водачът е изпробван с наркотест, който отчита положителен резултат за употреба на амфетамин. Водачът е задържан за 24 часа, образувано е бързо производство.  



На 22.09.2024 г.,  в 07.10 ч., от автопатрул на РУ Каварна е извършена проверка на лек автомобил, управляван от водач от Шабла, известен на МВР.  Извършена е проверка с наркотест, който отчита употреба на бензодиазепини. Водачът е задържан за 24 часа, образувано е бързо производство.  

На 23.09.2024 г. по бул. "Русия” в Добрич,  автопатрул  на Първо РУ Добрич  извършва проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от Д.И.Д., известен на МВР. Водачът и изпробван с наркотест, който отчита положителен резултат за употреба на амфетамин и метамфетамин. Водачът е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство.  

На 23.09.2024 г.,  около 21.50 ч., в гр. Ген.Тошево е извършена проверка на лек автомобил  „Фолксваген Венто“, управляван от М.К.Л., известен на МВР. На водача е извършена проверка с техническо средство дрегер,  като уредът отчита положителен резултат за употреба на метамфетамин. Водачът е задържан за 24 часа, образувано е бързо производство.  

На 20.09.2024 г.,  около 16.20 ч., в  гр. Добрич е извършена проверка на лек автомобил  „Ситроен С3“, без регистрационни табели, управляван от мъж от с. Одринци, известен на МВР. Установено е, че МПС не е регистрирано по надлежния ред. Водачът е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, като тестът отчита наличие на 2.02 промила алкохолна концентрация в кръвта. Установено е, че водачът не притежава СУМПС. Извършен е оглед на МПС и същото е репатрирано до поделение на МВР. Образувани са бързи производства.

На 22.09.2024 г. в 10.50 ч. в гр. Добрич е извършена проверка на лицето Я.П.П., известен на МВР. В хода на проверката, водачът на автомобила доброволно предава  полиетиленово пликче със съдържание суха тревна маса. При извършения полеви тест, веществото реагира на канабис и е  с тегло 0,59 грама. Водачът е задържан за 24 часа, образувано е бързо производство.  

На 21.09.2024 г. в 00.30 ч. в гр. Добрич е извършена проверка на лицето М. Ж. Ж. от гр. Добрич, известен на МВР. В хода на проверката  лицето доброволно предава топче от суха зелена тревна маса с неправилна форма. При извършения полеви тест с техн. средство,  веществото реагира на канабис с тегло 0,4 грама. Водачът е задържан за срок от 24 часа.