Специализирана полицейска операция се проведе в областта по линия на икономическите престъпления

От 14.09.2024 г. до 20.09.2024 г. е проведена специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления и нарушения по икономическа линия през летния туристически сезон на територията на област Добрич

Специализирана полицейска операция се проведе в областта по линия на икономическите престъпления

В операцията са участвали  служители на сектор ПИП към отдел КП при ОДМВР – Добрич, съвместно със служители на ТД „Национална агенция по приходите“ – Варна, Агенция “Митници“, дирекция „Инспекция по труда“ гр. Добрич и „Регионална здравна инспекция“- Добрич. В рамките на проведената операция са установени следните нарушения:



На 14.09.2024г. от служители на ОД МВР – Добрич, Агенция Митници - гр. Варна и РУ –Балчик в питейно заведение в гр. Балчик са установени 10 кутии и 1бр. полиетиленов плик със съдържание – тютюн за наргиле, без български акцизен бандерол. Акцизните стоки са запечатани и иззети от служителите на Агенция “Митници“ за взимане на отношение.

На 18.09.2024г. от служители на ОД МВР – Добрич, ТД „Национална агенция по приходите“ – Варна и РУ –Балчик на паркинг в гр. Балчик е установена разлика в касовата наличност. За установеното нарушение е взето отношение от служители на НАП.

На 18.09.2024 г. в питейно заведение в гр. Балчик е установено  наличие на 21 литра алкохол без български акцизен бандерол. Алкохолът е иззет и предаден на „Агенция Митници“ за вземане на отношение по компетентност.

На 20.09.2024г. от служители ОДМВР – Добрич, дирекция „Инспекция по труда“- гр. Добрич и РУ – Балчик в питейно заведение в гр Балчик е установено лице,  украински гражданин, което осъществява трудова дейност в обекта с прекратен трудов договор. Взето е отношение от служители на Инспекция по труда- гр. Добрич.

На 20.09.2024г. в питейно заведение в гр. Балчик е установен  1  кашон с  500 бр. латексови балони, 14 опакови, всяка от тях съдържаща по 24 броя метални флакони с надпис „Cream Chargers” – диазотен оксид /райски газ/ и един брой флакон „Magic whip” – бутилка, която се използва за пълнене на балони. Същите са иззети и ще бъдат изпратени на „Регионална здравна инспекция“ – гр. Добрич за отношение по компетентност.