В Художествената галерия откриват изложба „Графика и рисунка“

На 03 октомври 2024 г. (четвъртък) от 17:30 ч. в Художествена галерия – Добрич се открива изложба „Графика и рисунка“ на пловдивските художници Румен Нечев и Янко Ненов

В Художествената галерия откриват изложба „Графика и рисунка“

След участието им в изданията на пленер „Хартията“ от 2021 г. и 2023 г., сега те се представят самостоятелно пред публиката в Добрич. Двамата умело разказват истории, използвайки различни похвати и художествени техники – черно-бяла, силно контрастна графика, сложни, многоцветни графични листове, цветни рисунки, включващи графични елементи в преге.



Румен Нечев работи основно в сферата на графиката, но през последните години активно експериментира и в живописта. От 1988г. има реализирани над 40 самостоятелни и общи изложби в страната и чужбина, носител е на 25 национални и международни награди и стипендии. Участвал е в над 10 кураторски проекта с графика и хартиени обекти.

Янко Ненов има над 30 самостоятелни изложби в България и чужбина в областта на скулптурата, живописта, графиката, рисунката, колажа, миниатюрата. Носител е на редица престижни национални и международни награди. Янко Ненов е единственият български творец, участвал в световния „Портрет на света“, в който участват 128 личности на нашето съвремие, допринесли за развитието на изобразителното изкуство, литературата, музиката, философията, политиката като Сезар, Умберто Еко, Габриел Гарсиа Маркес, Нелсън Мандела, Дарио Фо, Харолд Пинтър, Евгений Евтушенко, Изабел Алиенде и други.