Детски рисунки ще красят календара на Община Добричка за 2025 г.

Конкурс за рисунка „Шарената палитра на годишните сезони с български празници и обичаи“ организира Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Добричка.

Детски  рисунки  ще красят календара на Община Добричка за  2025 г.

В конкурса могат да вземат участие  ученици  от  І до ХII клас, разделени в три възрастови групи – от  І до IV клас, от V до VII клас и от  VIIІ до ХII клас.



 До участие ще бъдат допуснати всички желаещи, които предоставят или изпратят творбите си най-късно до 07.10.2024 г. на адреса на общината.

Специално жури ще оценява и класира само индивидуални творби.

Най-добрите четири рисунки  от всяка възрастова група ще бъдат отличени с предметна награда и грамота. Всички останали участници в конкурса ще получат грамота за участие.

Всички творби, участващи в конкурса ще бъдат представени на организирани изложби в образователни и културни институции по населените места, както и в административната сграда на общината, а най-добрите дванадесет творби ще бъдат включени при изготвяне на годишен календар на Община Добричка за 2025 г.

От комисията отправят покана към всички ученици от училищата на територията на общината да участват в конкурса.

Цялата информация относно регламента е публикувана в секция  „Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“ на сайта на Община Добричка.