Добрич се включва в Световния ден на ходенето

На 05.10.2024 г. Българска федерация Спорт за всички организира за 32-ри пореден път, Световен ден на ходенето с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта

Добрич се включва в Световния ден на ходенето

Проявата ще стартира на 05.10.2024 г. от 10.00 ч. и ще приключи в 13.00 ч. Талони за участие ще бъдат раздавани до 12.30 ч.



Всеки участник ще получи талон за участие от избран начален пункт. Във всеки краен пункт ще бъде поставена кутия, в която ще се пускат талоните за участие в томбола.

Маршрутът, който ще бъде изминат от всеки, включил се в проявата, до крайния пункт ще бъде избран индивидуално от всеки участник.

Община град  Добрич обявява два маршрута, както следва:

Начален пункт: Краен пункт:

1. Младежки център – Добрич- СК "Простор"

2. СК „Простор“  - Младежки център - Добрич

При желание участниците ще имат право да изминат и двата маршрута, като от всеки начален пункт ще получат отделен талон за участие в томбола. Допуска се и участие с велосипед.

В инициативата ще могат да се включат всички желаещи, независимо от възраст, пол, ниво на физическа подготовка и др.

Ще бъде осигурена една специална награда – велосипед и поощрителни награди – спортни пособия.

Печелившите ще бъдат изтеглени от комисия. Номерата на печелившите талони, наградите и мястото за получаването им ще бъдат обявени на официалния сайт и facebook страницата на Община град Добрич на 08.10.2024 г.

В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

В Добрич спортното събитие се организира от Община град Добрич, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Младежки център – Добрич.