Да подкрепим New 5 към победа на Евровизия, призова Детелина Николова

Кметът на Добрич Детелина Николова отправи обръщение към гражданите и младите хора на Добрич по повод участието на група NEW 5 в Евровизия.

Да подкрепим New 5 към победа на Евровизия, призова Детелина Николова

На 29 февруари България ще избере своята песен, с която ще се представи на Евровизия. Добричкият квинтет NEW 5 е сред 12-те финалисти. Възпитаниците на училището за звезди СОУ "Климент Охридски"  се класира за полуфиналите с най-висока оценка на журито, а след това заслужиха и участие на големия финал в края на февруари, където ще се борят за правото да представят България на Евровизия в Баку с песента "Chance for better life".


 

"На 29 февруари всеки, който обича каузата България ще даде своя глас за песента, която ще подарим на Европа. Ние от Добрич доказахме, че имаме талант и можем да покорим европейската сцена. Ние от нашия гостоприемен добруджански град доказахме, че можем да бъдем заедно и да дадем шанс на младите ни хора да продължат смело напред и нагоре. Затова се обръщам към всички мои съграждани, независимо дали са родени тук или са дошли на тази земя, за да вложат своите сили и енергия, нека на 29 февруари със sms да подкрепим нашата група “NEW 5” и тяхната песен. Нека всеки, който милее за Добруджа и добруджанци даде своята подкрепа за Ева Мария, Иванина, Деница, Ралица и Иван, защото те заслужават да бъдат победители. Защото те могат и знаят какво е да обичаш родния си град и да се надяваш на неговата подкрепа. Нека Добрич подкрепи своите прекрасни деца, защото те са нашето успешно бъдеще. Да бъдем заедно и да победим, защото добруджанци могат и знаят как. Благодаря на всички, които ще застанат зад песента на „NEW 5», която ще отвори нашия път към Евровизия.", заяви кметът на Добрич Детелина Николова.