Кубрат Пулев излиза срещу Махмуд Чар на 7 декември

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев и Махмуд Чар се захапаха на пресконференция преди мача за регулярната титла на Световната боксова асоциация

Кубрат Пулев излиза срещу Махмуд Чар на 7 декември

Негов съперник ще е Махмуд Чар. Двамата трябваше да излязат един срещу друг в "Арена София" през месец март, но съперникът на Кобрата получи контузия и двубоят бе насрочен с нова дата.



"Аз съм Диамантът. Диамантът става все по-твърд под голямо налягане. Пулев смята, че може да ме победи за 3 рунда... Не мисля, че и 6 рунда ще издържи с мен. Това ще бъде 12 рунда мач за титлата. Всичко може да се случи. Но, аз ще му покажа и ще му преподам много трудни уроци. Смятам, че след този мач, който ще е последен за него, Кубрат ще може да се пенсионира", добави Чар.


40-годишният Чар не се е боксирал от 12 декември 2022 година, когато нокаутира албанеца Нури Сефери във втория рунд на гала-вечер в Хамбург.


"Мисля, че дадохме достатъчно време на Чар да се възстанови. Операцията му не е била тежка, но само той си знае какво му е имало. Вече го виждам, че тренира сериозно. Надявам се да направим зрелищен двубой и аз да победя", каза Пулев.
Феновете със сигурност очакват с нетърпение тази вълнуваща среща, която ще покаже дали Пулев ще успее да затвърди наследството си като един от най-успешните български боксьори.