Интелектуално забавление и национално състезание: Никола Христов за QuizThis

Много нови знания, добро настроение и награди обещава куизмастъра Никола Христов

Интелектуално забавление и национално състезание: Никола Христов за QuizThis

Никола Христов се присъединява към екипа на QuizThis Варна през 2022 година. Веднага усеща, че това е неговото призвание и за две години налага QuizThis последователно в Каварна, Шумен и Добрич. С голямо желание, хъс и харизма предава знанията си на новите водещи и е всеобщ любимец на публиката.



Здравей, Никола! Благодарим ти, че прие поканата за интервю. Можеш ли да ни разкажеш повече за QuizThis и как всичко започна?

Здравейте! Радвам се да бъда тук. QuizThis започна преди осем години с една проста идея – да създадем интелектуално забавление за хората. С времето това стана нещо много повече от хоби – превърна се в истинско призвание. Сега организираме куизове в най-големите градове на България, като София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Казанлък, Каварна, Шумен и Добрич, който се включи съвсем наскоро.

Какво отличава QuizThis от останалите куиз събития?

Основната ни цел е да предложим нещо различно – интелектуално забавление, което да съчетава знание и удоволствие. Ние предлагаме не само локално класиране, но и национално, което позволява на отборите от различни градове да се състезават помежду си. Това ни прави единствени по рода си в България.

Спомена, че Добрич е нов град в списъка на QuizThis. Можеш ли да ни разкажеш повече за това как се развива куизът тук?

Започнахме провеждането на куиз вечери в Добрич през лятото на 2024. Сега, с началото на есенния сезон, отборите от Добрич са включени и в националното класиране. Домакин ни е Ресторант „Летен Театър“ Добрич, а куиз вечерите се провеждат всеки вторник от 19:30 часа. Интересът от страна на отборите е невероятен – някои от тях вече имат свои тениски, което само може да ни радва.

Как протича един стандартен куиз?

Форматът ни включва шест кръга. Започваме със стандартен кръг от 10 въпроса, обхващащ теми от различни области. След това преминаваме към визуален кръг с картинки, а след това отново кръг с въпроси, който често има специална тема, която обявяваме предварително. Следва музикален кръг, в който участниците разпознават песни по откъси и още един 5-ти кръг с 10 въпроса от различни области. Накрая идва най-вълнуващият кръг – „Рискуват смелите“. Той включва пет въпроса с повишена трудност и участието в него е по желание. В него точките са двойни, така че отборите наистина се борят за победа. Често разнообразяваме играта с тематични куизове - филмови, футболни, исторически и други.

Вече сте осем години на сцената – как смятате да отпразнувате този важен момент?

Да, на 22 октомври ще отбележим осмия си рожден ден. Подготвяме тематичен куиз, който ще бъде различен от всичко, което сме правили до момента.

Благодаря ти, Никола, за този интересен разговор! Желаем на QuizThis още много успешни години и незабравими куиз събития!