Днес започна петото издание на „Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич“ на площад „Свобода“

Организатори на фестивала са Фондация "Добруджа - история, традиции, култура" с партньорството на Община град Добрич

Днес започна петото издание на „Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич“ на площад „Свобода“

Жителите на града ще могат да се насладят на разнообразни демонстрации на традиционни занаяти, като художествена обработка на желязо, работа с дърво, кожа и стъкло, както и изработване на ръчно изработени колани, цървули и накити.



За децата са подготвени забавни и образователни работилници, където ще имат възможност да се запознаят с българските традиции, като работят с глаголица, редят мъниста и участват в други интересни дейности. Ученици ще демонстрират различни умения, включително производство на шарлан и сапун, художествено плетиво и изобразително изкуство.

На фестивала ще бъдат обявени и победителите в конкурса „Млад творец“, в който участват ученици от Добрич, Тервел и Варна. В допълнение, образователният модул „Опознай пчелите, опознай бъдещето“ ще запознае посетителите с важността на пчелите чрез демонстрации и интерактивни игри.

Кулминацията на събитието ще бъде изпълнението на Оркестър ПРИЯТЕЛИ ФОЛК, които ще зарадват публиката на 5 октомври от 16:00 часа с музикална програма, изпълнена с български фолклор.