Обвиненият за въоръжен грабеж на продавачка остава в ареста

Окръжен съд – Добрич, за втори път потвърди наложената на 31-годишния Вехби Ахм. Ал. мярка за неотклонение задържане под стража.

Обвиненият за въоръжен грабеж на продавачка остава в ареста

Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 3-ти януари 2012 г. е отнел дамска чанта с лични документи, портфейл, дебитна карта, монета с номинал 100 лв., с лика на цар Борис и 20 лв., като употребил за това заплаха с огнестрелно оръжие.

 

Деянието е извършено в срока на предсрочното условно освобождаване на Вехби от Затвора  Белене, където е излежавал общо наказание от 2 години по две присъди на Районен съд.  Добрич Онлайн припомня, че беше нападната продавачка на магазин за хранителни стоки по ул. „Кирил и Методий”, срещу Била.


 На 6-ти януари 2012 г. Районен съд – Добрич, му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража, а на 14-ти февруари 2012 г. първоинстанционният съд е отказал да уважи молбата на Вехби за изменението й. 31-годишният обжалва пред въззивния съд това определение.


Окръжен съд – Добрич потвърди наложената му мярка, като определението му не подлежи на обжалване.
Вехби  има основно образование, не е семеен, безработен е, осъждан е за тежки умишлени престъпления против собствеността.