Националната асоциация на зърнопроизводителите стартира конкурс за стипендия „Иван Генчев Танев“

Конкурсът е насочен към студенти, които завършват бакалавърска степен и продължават обучението си за магистър в области като растителна защита, растениевъдство и аграрно инженерство

Националната асоциация на зърнопроизводителите стартира конкурс за стипендия „Иван Генчев Танев“

Националната асоциация на зърнопроизводителите  за девета поредна година стартира конкурс за стипендия „Иван Генчев Танев“. Стипендията е учредена в памет на Иван Генчев Танев – основател на Тракийския съюз на зърнопроизводителите.



Конкурсът е насочен към студенти, които завършват бакалавърска степен и продължават обучението си за магистър в области като растителна защита, растениевъдство и аграрно инженерство. Стипендията покрива едногодишната такса за обучение за академичната 2024/2025 година.

За да кандидатствате за стипендията трябва да сте завършили  бакалавърска специалност и да продължава обучението си за придобиване на образователно-квалификационна степен “магистър” в изброените специалности, да се обучавате в редовна форма, а успехът от бакалавърската степен да не е по-нисък от 5.50.

Конкурсът е отворен за студенти от всички акредитирани висши учебни заведения в страната, като предимство ще имат кандидати с по-ниски доходи.

Крайният срок за подаване на документи е 10 ноември 2024 г. Първият кръг представлява разглеждане и преценка на кандидатурите. В рамките на втория етап ще се проведат индивидуални интервюта с кандидатите.

Награждаването ще се състои на 28 ноември 2024 г. по време на Националния Агро Семинар, за който избраният студент ще получи безплатен достъп за цялото събитие.