Днес в Добрич ще се проведе инициатива по повод Световния ден на ходенето

Община град Добрич кани всички жители и гости на града да се включат в проявата

Днес в Добрич ще се проведе инициатива по повод Световния ден на ходенето

Днес (5 октомври) по повод Световния ден на ходенето в Добрич ще се проведе спортна проява, която ще започне в 10:00 ч. и ще приключи в 13:00 ч., като талони за участие ще се раздават до 12:30 ч. Всеки участник ще получи талон от начален пункт и ще го пусне в кутия на крайния пункт, за да участва в томболата. Голямата награда е велосипед, но ще бъдат раздадени и множество спортни пособия. Наградите са осигурени от Община град Добрич и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.



Община град Добрич обявява два маршрута:

1. Начален пункт: Младежки център - Добрич - Краен пункт: СК „Простор“ /пред СЗ „Добротица/

2. Начален пункт: СК „Простор“ /пред СЗ „Добротица/ - Краен пункт: Младежки център - Добрич

На участниците се предоставя възможност да изберет кой от двата маршрута да извървят, а при желание ще имат право да изминат и двата маршрута, като от всеки начален пункт ще получат отделен талон за участие в томболата. Допуска се и участие с велосипед.

В инициативата ще могат да се включат всички желаещи, независимо от възраст, пол, ниво на физическа подготовка и др.

Печелившите ще бъдат изтеглени от комисия. Номерата на печелившите талони, наградите и мястото за получаването им ще бъдат обявени на официалния сайт и facebook страницата на Община град Добрич на 08.10.2024 г.

Инициативата се провежда за 32-ри пореден път в България и е организирана от БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.