Константина Петрова: Лошата инфраструктура пречи на развитието на Добрич и областта

Регионът е на водещо място в класациите за лоша инфраструктура, счита водачъ на листата на „Възраждане” за Добричка област

Константина Петрова: Лошата инфраструктура пречи на развитието на Добрич и областта

“Лошата инфраструктура пречи на развитието и откъсва град Добрич и областта от останалата част на България. По този начин изключително се затруднява и развитието на туристическата индустрия, за което съществуват предпоставки, но липсата на адекватна свързаност пречи на процеса” заяви на среща с граждани водачът на 8 МИР Добрич Константина Петрова. 



 

Тя посочи още, че регионът е на водещо място в класациите за лоша областна инфраструктура. Това индикира сериозно нехайство от страна и на местната, и на държавната власт. Картината се допълва от факта, че магистрала “Хемус” до ден днешен е незавършена, а вече години наред се забавя изграждането на разширението на отсечката Варна - Добрич и превръщането ѝ в скоростен път. Отсечката е част от международен път към Румъния и нейното изграждане значително би улеснило придвижването на българските граждани до северната ни съседка. 

 “От години чака завършването на ремонта на пътя Генерал Тошево - Кардам. Област Добрич е оставена на произвола на съдбата, а в моя роден край природата е красива и живописна и има всички предпоставки за развитие на туризъм и стимулиране на местната икономика,  българските предприемачи и малкия и среден бизнес. Развитието на туризма винаги носи със себе си свежи, външни приходи, но това няма как да се осъществи без адекватна транспортна свързаност и качествена инфраструктура”, коментира още Петрова. 

По нейните думи може да се направи много и за развитието и модернизация на железопътната инфраструктура в Североизточна България. Този транспорт е пряко свързан с привличането на инвестиции в региона, а пътуването от Добрич до Варна с влак би отнемало 30 минути, вместо досегашните 2 часа. В допълнение към това, новите ЖП коридори биха открили възможности в различни сфери като туризъм, промишленост и здравеопазване и биха облекчили значително трафика. 

“Възраждане”  e с номер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!