Четири от общо петте гимнастички от женския ансамбъл по художествена гимнастика напускат състава

Новината идва само няколко дни след отказването на бронзовата ни медалистка на лента от Европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща 2024 Елвира Краснобаева

Четири от общо петте гимнастички от женския ансамбъл по художествена гимнастика напускат състава
Снимка: БФХГ

Четири от петте състезателки от ансамбъла на България по художествена гимнастика прекратяват кариерите си. Това обяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева в интервю за БНТ.


"Четири от момичетата в ансамбъла при жените се отказват. Това са Маргарита Василева, Магдалина Миневска, Камелия Петрова и Рейчъл Стоянов. Весела Димитрова е направила нов подбор, остава само София Иванова. Новите момичета ще бъдат обявени на първото контролно. В момента те са в Белмекен. Има колебания в Рейчъл, която може би има шанс да се върне", каза още Раева.

Тя коментира и липсата на стабилно правителство, като заяви, че "българската художествена гимнастика много страда от тази непрекъсната смяна на политици".

"Вече шеста година ние нямаме зала, в която да тренираме така, както трябва. Единствените, които много сериозно се заеха с това, бяха бившият вътрешен министър Калин Стоянов, бившият спортен министър Димитър Илиев и архитектът Здравко Здравков. Точно постигнахме някакво споразумение да се направи това разширение на националната база, защото няма къде да тренираме, но се смени отново правителството и започваме всичко от нулата. Кошмар е това, което се случва в тази държава", заяви Раева.