Срокът за подаване на заявления за гласуване изтича на 12 октомври

Прием на заявленията ще се извършва в дирекция ГРОН при Община град Добрич от 8.00 до 17.00 ч

Срокът за подаване на заявления за гласуване изтича на 12 октомври

Община Добрич напомня на гражданите, че на 12.10.2024г. изтичат сроковете за подаване на заявления
- за гласуване с подвижна избирателна кутия,
- за гласуване по настоящ адрес
- за гласуване на друго място само на кандидати за народни представители, членове на Централната избирателна комисия, на районните избирателни комисии и наблюдателите, които се заличават от избирателния списък на секцията по постоянния им адрес.


На 12.10.2024г.(събота) е осигурено дежурство за прием на  заявления в дирекция ГРОН при Община град Добрич на ул. „Любен Каравелов” №6, 9300 гр. Добрич от 8.00 до 17.00 ч., както следва:

Избирател с трайни увреждания, които не му позволяват да упражни избирателното си право в изборно помещение, но желае да гласува с подвижна избирателна кутия, заявява желанието си в писмена форма чрез заявление по образец (Приложение №62-НС), подписано саморъчно и подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, по факс или  електронно заявление със същото съдържание през интернет страницата на органите по чл. 23, ал. 1 ИК, когато постоянният адрес е в град Добрич.  
Когато само настоящият адрес е в град Добрич, е необходимо да се направи и искане за гласуване по настоящ адрес (Приложение № 20-НС).

 Подвижна секционна избирателна комисия се назначава, когато не по-малко от 10 избиратели са заявили желание да гласуват с подвижна избирателна кутия. Срокът за подаване на заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия е до 12.10.2024 г. (събота).

Избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да подаде заявление не по-късно от 14 дни преди изборния ден до кмета на общината (Приложение № 20-НС) за гласуване по настоящ адрес, след което се включва в избирателния списък по настоящия му адрес. След като бъдете вписан в избирателния списък по настоящ адрес, автоматично ще бъдете заличен от списъка по постоянния адрес и няма да можете да упражни правото си на глас там. Срокът е до 12.10.2024 г. (събота)
 

 Удостоверение за гласуване на друго място гласуване на друго място в изборите народни представители на 27 октомври 2024 г. може да бъде издадено само на кандидатите за народни представители, на членове на ЦИК, на РИК или на регистрирани в ЦИК наблюдатели по постоянния им адрес след подаване на заявление-декларация (Приложение № 24-НС) в срок до 12.10.2024г. (събота)