Започна обновяването на ДГ "Пролет" в Генерал Тошево

Общата стойност на проекта е 876 637,056 лв.

Започна обновяването на ДГ "Пролет" в Генерал Тошево

В Генерал Тошево започнаха строително-монтажните дейности по проект за енергийно обновяване на детска градина „Пролет“. Средствата са осигурени от Инвестиционната програма за общински проекти от Закона за държавния бюджет с дофинансиране от страна на Община Генерал Тошево.


Ремонтът включва екстериорни дейности по фасадата и външните стъпала и тераси, по пътеките на двора и дребни, козметични работи по интериора. Ще бъде положена хидроизолация и термопанели на покрива. Ще бъде извършен монтаж на нови гранитогресни плочи по терасите и външните стъпала, а парапетите ще бъдат подменени с алуминиеви. Върху сегашната бетонова настила ще се положат тротоарни плочи, а на фасадите ще бъде поставена допълнителна изолация и силиконова мазилка.

Вътре в сградата ще се извърши козметично освежаване на стаите и методическите кабинети, като балатумите ще бъдат заменени с ламиниран паркет, стените и таваните шпакловани и наново замазани, а осветителните тела ще бъдат сменени с LED лампи.

Проектът има за цел да намали разходите за енергопотребление и да създаде по-добра образователна среда за децата и учителите, като е част от усилията на общината за подобряване на условията в училищата и детските градини в града.