Протест на 12 октомври в Търговище: „Убийците на Момчил в затвора“

Близките на Момчил твърдят, че той е убит, и отхвърлят версията за катастрофа.

Протест на 12 октомври в Търговище: „Убийците на Момчил в затвора“
Фейсбук: НепоноСимо

На 12 октомври, в 12:00 часа, пред сградата на ОДМВР в гр. Търговище ще се проведе протест под надслов „Убийците на Момчил в затвора“. Повод за протеста е смъртта на Момчил, който на 2 срещу 3 април загуби живота си на главния път между Попово и село Кардам. Според първоначалната версия той е самокатастрофирал с мотоциклета си, но семейството му категорично отхвърля тази хипотеза.


Близки на жертвата подозират, че истината за смъртта на Момчил се прикрива. Те твърдят, че имат информация, че той е убит, а не е загинал в катастрофа.

Бащата на Момчил, Светльо, споделя, че показанията на километража на мотоциклета са показвали скорост от 80 км/ч, а моторът е бил намерен на 100 метра от мястото на инцидента, паднал вдясно, без следи от допир със земята. Според резултатите от извършената аутопсия, причината за смъртта е тежък травматично-хеморагичен шок, но близките не са удовлетворени от разследването. Те съобщават, че дрехите, с които Момчил е бил облечен по време на катастрофата, са изчезнали, а снимки от аутопсията липсват.

На 1 юни родителите на загиналия Момчил получили информация, че синът им е бил прострелян с три куршума в гърба и един в крака. Тази информация им е била съобщена от свидетел, който е видял Момчил в болницата след инцидента. Семейството настоява за ексхумация на тленните останки, за да се изяснят всички обстоятелства около трагедията.

Протестът цели да привлече вниманието на властите и обществеността към случая и да настоява за справедливост и истинско разследване на обстоятелствата, довели до смъртта на Момчил.

Снимка :Фейсбук