Две нови филателни издания бяха валидирани на Националната филателна изложба „Добрич Филекс 2024“

На втория ден на Националната филателна изложба с международно участие „Добрич Филекс 2024“, която се провежда в Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич, бяха валидирани две нови филателни издания – „Автомобили от средата на XX век“ и „Фауна: Кучето в помощ на човека“

Две нови филателни издания бяха валидирани на Националната филателна изложба „Добрич Филекс 2024“

И двете филателни издания включват четири пощенски марки в блок лист с двойна винетка и специален пощенски печат. Номиналните стойности на марките са 0,90 лв., 1,35 лв., 1,90 лв. и 2,70 лв., а тиражът е 5 500 броя за всяко издание.


Автор на изданието „Фауна: Кучето в помощ на човека“ е художникът Тодор Ангелов, а „Автомобили от средата на XX век“ е дело на Красимир Андреев.

Събитието предложи и допълнителна културна програма – ученици от ПГТОЛП представиха впечатляващо модно ревю с дамски и мъжки костюми, които са изработени лично от тях. Модното шоу привлече вниманието на присъстващите и подчерта уменията на бъдещите специалисти в модния дизайн.

Програмата продължи с открит урок, проведен от организаторите, в който ученици имаха възможност да създадат пощенско-филателни материали, вдъхновени от новите валидирани поредици. 

Голям интерес предизвика и щандът на „Българска филателия и нумизматика“, който предложи разнообразие от филателни и нумизматични материали.