970 нарушения за седмица и нови мерки срещу безразсъдното шофиране

Автоматизираните средства за контрол на скоростта са засекли 1126 нарушения

970 нарушения за седмица и нови мерки срещу безразсъдното шофиране

През изминалата седмица на територията на област Добрич са установени 970 нарушения на правилата за движение, за които са съставени 220 акта и 735 глоби с фиш. Според информацията от днешния брифинг, проведен от главен инспектор Жулиян Минев, началник на сектор „Пътна полиция“ в Добрич, седем водачи са били заловени да шофират под въздействие на алкохол, като при шестима от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Трима водачи са управлявали под въздействие на наркотични вещества, а шестима – без правоспособност.


През изминалата седмица са проведени и две специализирани полицейски операции с ротация на полицейски екипи. На 10 октомври в районите на Балчик, Каварна и Шабла са проверени 112 моторни превозни средства и 144 лица, в резултат на което са съставени 21 акта и 33 глоби по фиш. На 11 октомври в град Добрич е проведена мащабна операция с участието на екипи от „Пътна полиция“ от Добрич, Варна и Шумен, като са проверени 312 превозни средства и 376 лица, съставени са 15 акта и 39 глоби по фиш, а шест автомобила са спрени от движение.

От утре (15 октомври) на територията на област Добрич започва нова полицейска операция за контрол над водачите на мотоциклети, мотопеди и електрически превозни средства, както и за безопасносното придвижване на пешеходците по улиците на града.

От началото на 2024 година на територията на област Добрич са регистрирани 110 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 14 души, а 138 са ранени.