Голф игрищата край Балчик и Каварна – “Тракийски скали” и “Лайтхаус Голф & Спа Ризорт” на най-голямото изложение за голф туризъм

Четири български компании представят България на International Golf Travel Market 2024

Голф игрищата край Балчик и Каварна – “Тракийски скали” и “Лайтхаус Голф & Спа Ризорт” на най-голямото изложение за голф туризъм

Министерството на туризма на България представи Бълагария на международното туристическо изложение International Golf Travel Market (IGTM), което се провежда от 14 до 17 октомври 2024 г. в Лисабон. IGTM е най-голямото световно събитие в туристическата голф индустрия и събира над 1 300 професионалисти от повече от 65 държави, включително над 400 туроператора, които контролират 80% от световния пазар на голф туризъм.


България традиционно участва в изложението, като през 2024 г. четири български компании представят своите услуги на информационен щанд с площ от 50 кв. м.: „Бългериън Голф Турс“ ООД, „Пирин Голф Клуб“ ООД, „Трейшън Клифс Голф енд СПА Резорт“ ЕАД и „Лайтхаус Голф енд Спа Хотел“ АД. Големият интерес е и свидетелство за връщане на интереса от страна на българския бизнес, занимаващ се с този специализиран вид туризъм, към изложението и възможностите, които то предоставя за създаване на контакти и изграждане на полезни партньорства.

Голф туризмът е сред най-бързо развиващите се пазарни ниши в световен мащаб. България има голям потенциал за развитие и все по-често е споменавана като една от добрите дестинации за голф туризъм в Европа.