Сдружение „За чиста Добруджа“ организира шествие срещу ветроенергийни паркове в областта

Шествието ще се проведе на 17 октомври, последвано от обществен дебат относно местния референдум за изграждане на ветроенергийни централи в региона

Сдружение „За чиста Добруджа“ организира шествие срещу ветроенергийни паркове в областта

Сдружение „За чиста Добруджа“ ще организира на 17 октомври в 16:00 часа шествие под наслов „Земеделци, ловци, пчелари, жители не желаем унищожаване на Добруджа с ветрогенераторни паркове“. Шествието ще тръгне от сградата на Община Добричка и ще завърши пред концертна зала „Добрич“ в 17:00 часа.


В същия ден, от 17:00 часа, в зала „Добрич“ ще се проведе публична среща-дебат, организирана от Община Добричка, във връзка с предстоящия местен референдум, който ще се състои на 27 октомври. Референдумът е иницииран от кмета на Община Добричка Соня Георгиева и се отнася до инвестиционни предложения за изграждане на ветроенергийни централи в над 30 населени места в общината.

За да бъде референдумът легитимен, е необходимо 40% от имащите право на глас в общината да гласуват, като поне половината от тях да отговорят с „Да“.

Всеки желаещ да участва в дебата ще има на разположение 5 минути за изложение на своята теза и до 2 минути за допълнителен коментар. Първи ще говорят инвеститорите, след което ще следват изказвания по реда на подадените заявки. Записвания за изказвания ще се приемат до 12:00 часа на 17 октомври на е-mail: silviq_paskova@dobrichka.bg или на телефон 0885 21 02 04 в рамките на работния ден (от 8:00 до 17:00 часа).